Kütüphaneler Arası Ödünç Yayın İşlemleri

Kütüphanemizde bulunmayan fakat diğer kütüphanelerde bulunan yayınlar “Kütüphaneler arası Ödünç Yayın/Fotokopi Hizmeti (ILL International Library Loan)” yöntemi ile sağlanmakta ve kullanıcılarımıza bu yayınlar ödünç verilmektedir.

ILL Kuralları:
a- Hizmetten sadece Marmara Üniversitesi Akademik ve  İdari personeli, Yüksek lisans ve Doktora öğrencileri yararlanabilir.
b- Okuyucularımızın kütüphaneye gelerek veya internet üzerinden ILL istek formunu doldurmaları gerekmektedir.
c- Ödünç istenen yayınlar Merkez Kütüphaneden teslim alınır ve Merkez Kütüphaneye iade edilir.
d- Ödünç Yayın alma hizmetinde istek yapılan kütüphanenin kuralları geçerlidir.
e- Bir okuyucu en fazla 5 adet yayın isteğinde bulunabilir.
f- Kayıp ve zarar görmüş yayınlardan yayını ödünç alan okuyucu sorumludur.

Diğer Kütüphanelerin, M.Ü. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'ndan isteyecekleri ödünç yayın istekleri için kurallar:
a- Ödünç Yayın isteğinde bulunan kütüphane KITS üzerinden istekte bulunmalıdır.
b- İstekte bulunan kütüphanelere bir ay süreyle 5 kitap ödünç verilir.
c- Yapılan isteklerin kargo bedeli istek yapan kütüphaneye aittir.
d- Kayıp ve zarar görmüş yayınlardan istek yapan kütüphane sorumludur.
e- Uzatma yapılmaz.

Bu sayfa Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından en son 03.02.2021 13:52:27 tarihinde güncellenmiştir.