Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Tarihçe

Marmara Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 1997 yılında Göztepe Kampüsü'nde kurulmuştur. Kütüphane binası gelişmiş teknolojik olanaklardan faydalanılarak inşa edilmiştir. Büyük okuma salonları, okuyucuların rahatça faaliyetlerini yerine getirmesini sağlamaktadır. Kütüphane binası 3300 m² alanı sayesinde aynı anda yaklaşık olarak 700 okuyucuya hizmet verebilmektedir. Kütüphanenin otomasyon sistemi sayesinde teknolojik olanaklardan kolaylıkla yararlanılmakla beraber, kullanıcıya da bu anlamda kaliteli hizmet sunulmaktadır.  Kütüphanenin kuruluş amacı, öncelikle üniversite bünyesindeki ve daha sonra üniversite dışındaki araştırma faliyetlerinin gerçekleştirilmesine destek olmak ve bu anlamda araştırmacılara nitelikli ve sık kullanılan yayınları sağlamaktır. Bunun yanında kütüphane hizmetlerinin üniversite politikası doğrultusunda gerçekleştirilmesi de kuruluş amaçları arasındadır.

Marmara Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin yasal dayanakları, 20 Kasım 1990 yılında 20701 sayılı resmi gazetede yayınlanan Marmara Üniversitesi Kütüphane yönetmeliğine uyularak devam etmektedir.

Bu sayfa Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından en son 11.08.2017 11:16:54 tarihinde güncellenmiştir.